torsdag 23 december 2010

Da'n före Doppareda'n.

Hej på er alla.
Först vill jag önska alla mina läsare en riktig GOD JUL.
Hoppas ni alla har det lugnt och skönt utan stress och bara kan njuta.

God Jul. Merry Christmas. Hyvää Joulua. Boas Festas. Joyuex Noel. Frohe Weihnachten.

Så vill jag tacka Kati, Lena och Heidi för jättefina julkort. Blev glatt överraskad. TACK.

Och så vill jag tacka lilla Angel och hennes familj för julkortet som äntligen hittade vägen hit. Det knackade på dörren idag och en tjej stod utanför. Hon hade fått mitt julkort hem till sig. Inte konstigt att det tog tid, men nu har jag det.

Gullig hon är lilla gumman.

Ja nu är det da'n före doppareda'n. Vad fort det har gått. Ser fram emot morgondagen: JULAFTON. Hoppas vi får njuta av den.
Här är det 13 grader - ute. Tidigare idag var solen framme en stund och det var skönt. Nu har det mulnat på och det kommer lite snö.

I förrgår, tisdag, kom en sköterska från Palliativ Avdelning hit och snackade med oss. En helt underbar person. Hon började med att berätta lite för Kjell om vad dom kunde hjälpa honom med. Hon frågade om han förstog hur allvarligt sjuk han är och då började han gråta och sa bara: "Jag vet mer än vad ni tror, men jag vill inte snacka om det".
Å, vad ont det gjorde i mig.
Vi snackade lite om allt och vi fick reda på mycket vi inte visste om.
På kvällen hade Kjell och jag det riktigt trevligt. Han hade ett stort behov av att snacka och berättade från sitt liv, sina resor, bilar, bågskytte och mycket annat. Kjell har ju varit med i Sm i bågskytte och har många guldmedaljer, ja även silver och brons. Jag lät honom snacka och bara lyssnade. Vi satt uppe till nästan två på natten. När vi väl kom till sängs så kunde jag inte somna. Kunde inte sluta tänka. Innan fem var jag uppe igen så det blev ingen lång sömn. Inte konstigt jag får påsar under ögona och alltid är trött.
Jag kan inte heller sluta att tänka på att detta är Kjells sista jul. Hans matlust är det inget fel på nu efter han började med cortison så jag försöker ge honom allt han önskar sig. Syltefläsk, lutfisk, mannagrynspudding och en massa annat. Det känns precis som om han vill hinna smaka på allt en sista gång.

Igår kom en sköterska från Mellerud hit och tog Kjells HB. Det låg på 101 så han klarar sig tills måndag då vi ska till sjukhuset. Senare under dagen ringde hon från Palliativ och snackade lite med mig. Hon kunde tyvärr inte ge mig något hopp utan det är som det är.
Kjell har fått börja med en massa olika mediciner också nu. Även två olika Morfin. Lång och korttidsverkande.
Daniel och en kompis till honom, Jimmie, var här igår. Kjell sa något då som kom som en chock för mig ÄVEN om jag själv visste detta. Han sa "Jag är i slutskede nu", sen började han gråta. Jag tröstade honom, men sen fick jag bara gå därifrån och in på rummet och gråta jag med. Det gjorde så ont att få reda på att han VET.

Senare på dagen så bakade Annie och jag Serinakakor, Sandkakor, knäck mm. Var tvungen att ha något annat att tänka på.
Tidigt i morse var jag uppe och gjorde köttbullarna.

Annie, min underbara dotter. Vad skulle jag gjort utan henne? Hon är mitt stora stöd och min hjälp nu. Hon får stå ut med att jag ibland blir sur, arg och ledsen. Hon är den jag "avreagerar" mig på. Men hon är tålmodig, tröstar mig, snackar med mig och hjälper mig. Helt fantastisk är hon. Detta är ju inte lätt för henne heller. Hade jag kunnat dela ut en guldmedalj så skulle hon fått den. Hon är så jättegod och snäll mot Kjell också.

TACK min underbara Annie.

Men både Annie och jag försöker vara helt naturliga mot Kjell. Det är best för honom. Sen är ju även mina andra barn ett stort stöd för oss nu.

Så måste jag även berätta att jag fick ett telefonsamtal från Canada, från min morbror Willy. Va glad jag blev och va skönt det var att snacka med honom.


Lima vid granen.

"Undrar om det är någon julklapp till mig"

Detta var allt för denna gång.
Skickar en speciell God Jul hälsning till min kära vän i Trondhjem, Karl, och hans fru Toril. Hoppas ni får en fin jul.

Kram Lill.

5 kommentarer:

 1. Hei igjen Lill og Kjell. Koselig med en hilsen på bloggen. Vi tenker begge på dere og Toril spurte senest i går kveld om jeg har hørt noe fra dere.

  Det var ikke fritt. for at øyne ble fuktige, da jeg leste dette. Vi håper dere alle sammen får ei fin jul, som minnene kan leve på. Først og fremst at Kjell får smertefrie dager og styrke til å holde ut, og glede seg med dere for hver dag dere får. Ordene blir vanskelige å finne i slike situasjoner, skulle ønske jeg kunne ha funnet noen til trøst og oppmuntring nå. Men dere er alle sammen i tankene våre fortsatt, det vet du. Kos dere masse nå, så godt det kan la seg gjøre. Og hils alle sammen med en stor klem fra oss.

  SvaraRadera
 2. Varma hälsningar till hela din familj! Hälsa de dina....

  GOD JUL!

  Kati med familj

  SvaraRadera
 3. Usch vad jobbigt ni har det nu. Förstår att det är jobbigt att han vet. Vi får hoppas att han får en jul utan för mycket smärta och att ni alla kan vara glada i allt det sorgliga. Vad kul att du blev glad för kortet, det var liksom meningen :) Skickar en jättekra!

  SvaraRadera
 4. Hei Lill , God Jul Lill til deg og dine . Klem fra meg : )

  SvaraRadera
 5. God Jul önskar jag dig och de dina!

  Kati

  SvaraRadera