tisdag 8 mars 2011

Om ändå morgondagen var över.

Hej på er alla.
Ja nu är allt klart för begravningen. Musiken jag valt ut är inlämnad till begravningsbyrån och även fotot på Kjell som ska stå på kistan. Prästen har fått mitt "avskedsbrev" som hon ska läsa upp. Blommor är beställda.
Idag ska jag göra all mat inför morgondagen. Vi blir inte så många och det blir ingen överdådig mat. Det är inget att "fira" att min älskade inte finns längre. Det blir en liten minnesstund med de nära och kära. De som verkligen brydde sig om Kjell och som saknar honom. De som ställde upp för honom under hans sjukdom och som gjorde allt för att han skulle ha det bra.
Ja jag vill tacka de alla så mycket för deras stöd. Varje dag ringde de eller kom hit. Kjell lyste upp när han fick besök eller telefonsamtal. Och underbara Vibeke som bor 100 mil härifrån ringde flera gånger om dagen och hörde hur det var med oss. Det är gott att ha en familj som ställer upp till 200%.
Lima har varit lite ledsen och annorlunda sen Kjell försvann, men nu börjar hon bli sig själv igen. Hon har nog saknat husse väldigt mycket. Hon har varit så god mot mig också. När jag gråter så kommer hon och gosar med mig. Underbara Lima.

Så har jag fått en kommentar från en som inte vågade stå för vad den skriver. En anonym alltså.... ha ha..... så fegt. Jag förstår inte vad denna personen har med mitt och Kjells liv att göra. Personen tyckte inte jag skulle lägga ut bilder på Kjell. Varför? Tycker personen ifråga att Kjell var ful eller??? För mig var han vacker ända tills slutet. Och så länge Kjell själv tyckte att det var ok att jag lade ut foton på honom på min blogg så har ingen annan med det att göra. Han läste inte bloggen den sista tiden, men han skojade alltid när jag tog foton och sa att "nu kommer jag ut på nätet".
Jaja, elaka människor finns det alltid. Sådana som inte har ett eget liv utan måste lägga sig i andras. Ingen tvingas ju att läsa min blogg, men denna person hade läst riktigt noga. Kommentaren gällde ett inlägg för länge sedan.

Ja nog om det. Det är inget viktigt för mig.
Det viktiga för mig är hur jag klarar morgondagen. Hur det kommer kännas. Kanske börjar jag då fatta att han är borta. Hur kommer det då att kännas?
Som Annie skrev på sin blogg: "Det är konstigt att Kjell är borta. Ibland tror man att han sitter där i köket och dricker sitt kaffe, men nej då. Det gör han inte. Inte heller någon som snarkar som ett monster när han sover heller. Det är bara tyst tyst tyst."

Ja man får ta dagarna som de kommer. En åt gången. Och hoppas på att livet en gång blir normalt igen.

Ha det riktigt gott alla.

Kram Lill.

4 kommentarer:

 1. Hej älskade Faster,de e så SJUKT med människor som lämnar kommentarer ANONYMT!!
  De måste ju vara en människa som har DÅLIGT SAMVETE pga att den INTE haft kontakt el ställt upp på Kjell nu när han var sjuk!!
  Nu är de ju försent och då är de lätt att klanka på dej..istället för att se sitt eget fel & misstag!!
  Efter många samtal med Kjell så vet jag nog vem de är & den personen hade bara kontakt med Kjell när han var frisk & hade firma & pengar...när han blev sjuk FÖRSVANN dom fort!!!
  Jag som bor i umeå ca 100 mil ifrån tycker de är fint & bra att kunna följa på din fina blogg!!så för oss e de värdefullt att få se foto på älskade Kjell & er alla..min underbara släkt & familj!!
  så bry dej inte om den sjuka människan som komenterat anonymt..personen vågar ju inte ens stå för vad den skrev sååå fegt !!
  Älskar dej Faster & tack för en fin & underbar blogg!! fortsätt så !!
  kram vibeke

  SvaraRadera
 2. Lilla mompa :)
  Det kommer alltid finnas personer med måste klanka ner och klaga på andra. Det är enbart för att dom antagligen mår dåligt själva. Att dom själva har dålig självkänsla och måste då hitta något sätt att kunna få dom själva att må bättre. Där i genom att kommentera såna saker. Kjell älskade dej av hela sitt hjärta och var mer än glad för att du hade med han på din blogg. Och att det kom lite bilder på han när han var sjuk, det brydde sig inte han om för det var ju så han var i slutet. han uppskattade ändå att du hade med honom. Så mycket som Kjell älskade dig, så glad han var över att han träffat dig och fick det bra tillslut. Du är stark mamma. Den fege som kommentera är en NOBODY. Betyder inget och kommer aldrig att göra det.
  Älskar dig min vackra mamma.
  // Annie

  SvaraRadera
 3. Jag är ledsen att det finns människor som lägger sten på börda i ditt liv.

  Fattar de inte att du har nog... shame on them.

  Själv vet jag inte vilka ord jag skall skriva för att det skall vara till någon liten lindring för dig.

  Ja, imorgon blir ju ingen lätt dag... då skulle jag ljuga... det blir ju så definitivt.... men låt dina nära få svepa in dig i sin kärlek.... mina tankar hos dig.

  Kati

  SvaraRadera
 4. Det finns idioter överallt. Att kunna kommentera anonymt på bloggar verkar vara vissa personers nöje. Jag har ju fått en del knepiga kommentarer själv på sista tiden, men inte så allvarliga. Jag skall tänka på dig idag. Kramar

  SvaraRadera