lördag 29 januari 2011

En bra dag idag med förnyade krafter.

Hej på er alla.
Har inte haft tid eller ork att skriva tidigare. Det har varit för mycket dom senaste dagarna.

I förrgår, torsdag, så gjorde jag ju våfflor till Kjell. Andra gången han var uppe för att äta, vid två tiden, så åt han en våffla och tog en kopp kaffe. Vi satt och snackade lite och plötsligt säger han att han inte kan andas och känner sig konstig. Jag hann inte ens göra något innan han låg på golvet igen. Han hade ramlat ur stolen och under bordet. Vad rädd jag blev, ögona vrengde sig och han blev helt borta. Jag tänkte att nu dör han.
Sprang till telefonen och ringde hemvården. Sen lade jag en kudde under hans huvud och satte mig på golvet hos honom. Strök han över kinden, höll han i handen och snackade lugnt till honom. Det hjälpte.
Det tog 20-30minuter så var det två från hemvården hos oss. De fick upp honom och gav han en spruta.
Det är så svårt att se han såhär. Och han lider mycket av det själv. Nu vågar han nästan inte sitta uppe. Fick binda honom fast i stolen så han inte skulle ramla ur den igen.

Så kom min underbara Daniel och Sabine en tur. De hade med kinamat och presenter. Gulliga dom.

2kg hantlar och roll-on till att ha under ögonen. Precis vad jag önskade mig... :)))

Fredag var Annie och jag hos veterinär med Tekla och Lima. De har infektion i örorna så det blir mediciner i två veckor. 2800kr gick "kalaset" på. Sen ska vi tillbaka den 11/2 och kolla dom.

Våra "bebisar", inte så små längre. Lima 40kg. Tekla 39kg.

Igår gjorde jag räkmackor till oss. Det gillade Kjell. Gott att se honom äta, något han har varit dålig på i det sista.
Vid tio-tiden kom hemvården och gav morfinsprutan och satte på ett extra morfinplåster. Klockan elva hade jag bäddat ned Kjell och kunde sätta mig lite vid datorn. Vid tolv-tiden kröp jag under täcket och sov otroligt nog tills Lima väckte mig kvart över sju. Underbart att få sova så länge.

Kanske var det önskningen från Kati som slog in.......... Tack Kati för livsawarden. En award full av kärlek, ork, kraft, sömn, frid och glädje! Du är underbar Kati och har hjälpt mig mycket både genom din blogg, dina kommentarer och mail.

Ja det har Lena också. Tack.

I dag mår Kjell väldigt bra, än så länge i alla fall. Han fick sin spruta i morse igen och de bytte till nytt morfinplåster. Sen åt han lite risgrynsgröt och drack kaffe. Nu ligger han och sover.
Han var så gullig förut och kramade mig och sa att han är så glad han har mig. Jag är det bästa som har hänt han, sa han, och han älskar mig så mycket. Gott att höra.

Idag känner jag att jag har fått "förnyade" krafter efter att ha sovit så gott. Ska göra sådant som har hamnat på efterkälken som det heter. Tycker inte jag hinner med hemmet längre, ja eller orkar, men nu ska det grejas.

Ha det riktigt gott alla.

Kram Lill.

2 kommentarer:

 1. Hei Lill, måtte innom å få meg meg hvordan det sto til. Og samtidig ønske dere ei så bra helg som mulig. Det er trist å se hvordan det er, og like vanskelig å finne de riktige ordene. Men tenker stadig på dere, om det hjelper.

  God helg til dere, skal hilse fra Toril også.

  SvaraRadera
 2. Hei Lill , ja da har vi begynt på ei ny uke , utrolig hvor fort tiden går . Ihelga hadde vi besøk av en kompis av samboeren og det var no koselig . Men været har ikke vært koselig , det har snødd og det har vært skikkelig storm her , det knaka i huset : ).

  Hvordan står det til med deg da ? , jeg sliter med fibroen med mye smerter . Merker du noe når det er værforandringer ? Kjekt og høre at dere har en kjekk dag , trenger det innemellom .

  Ønsker deg og dine en fortreffelig dag , klem fra meg : )

  SvaraRadera