tisdag 28 december 2010

På Uddevalla Lasarett./ Mina julklappar.

Hej på er alla.
Först en rolig grej:

Min Lima... ha ha.....

Lima igen.

Jag.

Och jag igen.
Ja igår var en låååång och jobbig dag. Kjell och jag var på Uddevalla Lasarett hela dagen. Han fick träffa en läkare på Onkologen som heter Lennenäs. Veldig trevlig läkare. Han berättade att cellgifter inte klarar av den cancern Kjell har och att strålning bara kan göras för att lätta smärtan. Inget annat. :((((
Sen hade vi två timmar tills Kjell skulle vara på röntgen. Kjell fick ett rum och en säng så han kunde vila. Jag passade på att sticka ned till restaurangen och köpte mat. Hade inte ätit något och var jättehungrig. Köpte kåldolmar med potatis, lingon och brunsås till Kjell. Själv tog jag skruvad pasta med krabbstuvning och en massa sallad till. Kunde bara få i mig lite av det så Kjell fick nästan två portioner.
Så bar det iväg till röntgen. Hade då som tur var fått en rullstol att köra han i. Det gick fortare så och han slapp kämpa för att klara av att gå. (När vi kom var alla rullstolar ute på "lån").
De tog bara en snabbröntgen så den är inte tillförlitlig. Fort gick det och så var det att åka upp till Palliativa Avdelningen. Där träffade vi både läkare och sköterska. De är båda helt underbara och förklarade på ett bra sett. De misstänker att det är en tumör Kjell fått i höften, men röntgen visade inget. Han fick starkare morfin mot smärtan.
Klockan var 17.15 innan vi var hemma igen. Då var jag helt slut och stensomnade i två timmar.
Idag ringde de från röntgen och ville att Kjell skulle komma in den 3 januari och göra en större röntgen. Nu går man och är orolig för vad den kan visa.

Ja så ska jag göra som jag lovade och lägga ut lite foton på mina julklappar. Har inte fotat alla, men det mesta. Förutom det som visas på bilderna fick jag konfekt, 1 limpa cigaretter, lite annat smått o gott och en elektrisk värmefilt. Värmefilten har jag under lakanet och den är helt underbar. Sängen blir så varm och god och jag somnar så skönt, även om jag inte sover så länge.

Tomten måste tyckt att jag var riktigt snäll i år...haha...
Detta fick jag:

Min finaste julklapp var att få fira Julafton med Kjell och mina älskade barn. Min näst finaste julklapp var min underbara Lima som jag fick av Daniel.

MIN underbara Lima. Inte så glad över att ha fått en lapp på huvudet...ha ha...

En morronrock, tunika/klänning och en tröja.

En underbar kofta.

En skön mysdress.

Shorts.

Jeans.

Jacka och två tröjor.

Tre klänningar.

Dvd-film "Lady Chatterley", spetsstrumpor, tights, halskedja, stor pin, sminkväska och handväska.

Två par skor.

Ett par skor till.

Och ännu ett par.

Och ytterligare ett par som jag har på mig + mina nya jeans.

Två set med gardiner.

Microvågsugn.

Varmt, skönt täcke, en kudde och ett örngott.
Jag fryser väldigt mycket så jag är så glad över att ha fått ett riktigt "vinter-täcke".

Ja detta var allt för denna gång.
Ha det gott alla.


Kram Lill.

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Fina gåvor/klappar i massor..oj,oj,oj... ja, du måste ha varit riktigt snäll.

  Kati

  SvaraRadera
 2. Hei igjen Lill med ønsker om en fin innspurt og start på det nye året.

  Godt å lese innlegget her, det ser ut for at denne jula ble fin for dere. Det gleder meg. At innlegget har disse innspillene, tyder også på at det også innvendig fungerer ganske bra, selv om tankene nok stopper opp i tankefulle stunder. Det regner jeg med.

  Håper Kjell også har det så bra som han kan, etter situasjonen. Hils så mye til han også, dere er i våre tanker som vanlig og lenge nå. Takker med det samme for at jeg fikk lov til å bli kjent med dere på den måten jeg har fått lov til. Alle de positive innspillene som du har klart å formidle slik at jeg har blitt inspirert på en positiv måte og gitt meg noen puff bort fra tanker om våre problemer og utfordringer. Tusen takk for et nytt år jeg fikk følge deg. Det sitter mye igjen i tankene mine etter også dette året.

  Godt nytt år til dere alle, så godt som det kan bli for dere.

  SvaraRadera