tisdag 25 september 2012

Skytte, Småland o Danmark....

Hej på er alla.
Ja i fredags åkte Linus o jag till Småland. Vi hälsar på Luna o Bent. Det var jätteroligt att träffa dom igen. Lördag åkte vi till skyttebanan och träffade de andra i jaktlaget. Det blev en del skjutande och sen åkte vi alla till grillplatsen o grillade korv. Härligt.... Luna var också med och hon var inte alls skotträdd. Hon ville bara jaga.....hihiSöndag åkte vi till Bents syster, Inge och hennes man Sven. Vi tog deras bil och åkte alla fyra till Danmark. Helsingborg - Helsingör. Första stopp var Hammermöllen i Hellebæk. Där träffade vi Bents son och barnbarn, Jens och Oskar. Vi träffade även Bents 2 andra systrar Conny o Bente och deras respektive, Leif o Keld. Vi fikade där och tittade på muséet. Det var fint.


Sen fortsatte vi alla, utom Jens o Oskar, till Sauntehus Slotshotel som ligger mellan Helsingør o Hornbæk. Där hade vi boket rum. Ett så underbart ställe. Det var så fint som i en saga...hihi.... o jag var prinsessa...haha..... och sov i en himmelsäng.... ja, fast utan ärta. :)))) Nej skämt åsido. Slottet var bara sååå fint. Det blev bygget 1912. Där var det restaurant, spegelsal, vinkällare, konferancerum, simbassäng, 34 rum mm. Parken är en oase av ovanliga träd och buskar. Där finns Danmarks största Tuja Plicata med 50 meters omkrets. På gräsmattan står en Christian 7 granitsten som på 1700-talet markerade kungens jaktrevir. Här skrev Johannes Ewald den danska kongesangen "Kong Christian stod ved höjen mast".
Vi installerade oss på rummen och gick sen en tur i parken.
Så samlades vi på ett rum och tog lite vin/öl.
Så var det dags för en dusch o smink o allt där hör till.
18.30 träffades vi och tog lite vin o en aperitif innan maten.
Maten var helt underbar och vi njöt alla.
Vårt rum....
Badrummet.
Aperitif.


Förrätt....

Huvudrätt....

Efterrätt.....


Leif o Inge.

Inge, Keld o Conny.


Dragstorp.


Dagen efter packade vi och gick sen till en frukost som heter "duga". Mmmm...... så gott. Vi checkade ut och åkte till Dragstorp där vi tog en paus.
Så fortsatte vi till Söborgs Kyrka och Söborgs Slottsruin.


Söborgs Kyska.

 Söborgs Slottsruin.
Som ju egentligen inte var något slott, utan ett fängelse för de som var ett hot mot Danska Kongahuset.

Sen bar det av hemåt till Småland. Vi lämnade av Inge o Sven, bytte bil och åkte till Långhult, Byfors. Så idag har vi varit på Ikea i Älmhult och handlat.

Handlat på Ikea....

.....lite nytt till min lägenhet.
Och nu är det snart dax att krama kudden.....hihi... så får vi se vad morrondagen bjuder på.

Ha det gott alla.
 
Kram Lill.
elvis


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar