torsdag 10 februari 2011

Idag har Kjell fått en rullstol.

Hej på er alla.
Dags att få ut ett inlägg igen.
Har inte så mycket nytt att skriva om. Mina dagar är nästan identiska numera. Säkert inte så intressant för andra, men jag skriver ändå.

Igår vaknade jag halv fem av att Kjell behövde hjälp. När han hade somnat om igen så satte jag mig lite vid datorn, men först var jag på badet och fick chock när jag tittade mig i spegeln. Kritvit i ansiktet som ett spöke....haha..... Det är ju inte Halloween ännu.... :))

Vid nie tiden kom sköterskan Karin och gav honom sprutorna. Och vid halv elva kom Marita från hemvården som är hos oss 4 timmar om dagen. Hon är en helt underbar person och så lätt att snacka med. Det är så trevligt att träffa andra än bara Kjell.
Karin och en som heter Carina kom tillbaka under dagen och satte kateter på Kjell. Sen ville han sitta uppe och satt till klockan åtta då Anneli kom och gav honom sprutorna. Han ville inte lägga sig då heller utan Anneli kom tillbaka klockan tio och hjälpte mig få honom i säng. Då kunde han inte gå så vi fick dra honom i en stol in till sängen.
Han somnade gott och sov till kl.04 på natten då Anneli kom tillbaka och gav honom sprutorna igen.

Idag har han varit väldigt svag och snurrig. Ont i höger sida där lungorna sitter har han också haft hela dagen. Det har han inte haft förut. Svårt för att andas har han också. Han var bara uppe en liten stund idag när Marita och Bertil var här. Bertil kom med det vi behövde ha handlat. Härligt med så omtänksamma kompisar som han.

Så har Kjell fått en rullstol idag också. Då blir det lättare för mig att ta honom dit han ska.

Ja det har inte hänt så mycket mera under dagen. Jag var ute en liten sväng med Lima som älskar att det har kommit snö igen. Jag tycker då inte om det. Bara väntar på våren.
Sen har jag fått möblerat om lite så jag kommer fram med rullstolen. Ser inte klokt ut, men det är nödvändigt för Kjells skull.
Lima har varit så orolig idag. Precis som om hon anar något. Hon följer mig hela tiden så jag blir nästan tokig. Trampar nästan på henne. Emellanåt är hon borta hos Kjell och slickar honom på handen.

Ja nu har jag inte mer att skriva om.

Kanske ett recept skulle passa bra.

Festlig efterrätt (4p.)
4 apelsiner
2 äggvitor
4 msk socker
½ liter gräddglass

Skär av toppen på apelsinerna, pressa ur och spara saften, gröp ur fruktköttet. Ställ skalen i kylen en stund.
Vispa äggvitorna hårt och blanda försiktigt i sockret.
Fyll apelsinskalen med frusen glass, slå över apelsinsaften och klicka marängsmet på toppen.
Sätt in i ugn på 250 grader några minuter tills marängen fått fin färg.
Servera genast.
*************************************
Ha det gott alla.


Kram Lill.

1 kommentar:

  1. Skönt att du och Kjell får stöd och hjälp samt hjälpmedel.

    Jag hoppas att du under en "bruten tid" ändå kan finna någon form av ro och frid samt kraft för dagen.

    Tänker på er!

    Kati

    SvaraRadera