onsdag 2 februari 2011

Idag har Kjell fått blod.

Hej på er alla.
Ja nu är det kväll igen och Kjell sitter och tittar på en film. Denna dagen har gått så fort tycker jag. Snart dags att krypa under täcket igen. Hoppas det blir några timmars sömn.
Natten till idag så vaknade jag av att Lima väckte mig vid halv ett. Hon ville ut. Jag brukar sätta henne i band ute, men nu hann jag inte. Direkt jag öppnade dörren så stack hon som en oljad blixt.
Jag slängde på mig lite kläder och ut efter henne. Ropade, men hon lyssnade inte. Hon försvann.
Jag gick in igen och tänkte att nu skiter jag i hela hunden. Var så trött och ville bara sova, men kunde inte det. Tänkte på om något skulle hända min älskade gumma.
Ut igen med ficklampa och ropade och letade. Efter en timma hörde jag någon som kom springande över åkern. Vad glad jag blev när det var hon. Glad som en lärka var hon och hoppade och skuttade.
Väl inne igen så kunde inte jag somna, men Lima somnade med en gång och snarkade högt.
Nu hör det till saken att Lima löper för första gång och är väldigt annorlunda mot vad hon brukar vara. Sen tror jag hon saknar Tekla också.

Ja jag somnade tillslut och vaknade med att Kjell hade så ångest. Gav honom en Oxascand tablett, men det dröjde innan den gjorde nytta. Satt hos han och snackade om allt möjligt för att få honom på andra tankar. Han hade det kämpigt stackar.
Tillslut blev det bättre och jag hjälpte honom in till köket. Först drack han kaffe, sen åt han risgrynsgröt.

Jag har nog vridit till mitt vänstra knä på något sätt. Hjälpte Kjell att klä på sig och när jag böjde mig och tog på honom byxorna så smärtade det till i knäet. Sen gör det så ont varje gång jag sätter mig eller reser mig, ja även vid vissa rörelser. Det känns svullet också. Typiskt att det ska hända också. Ja ja, det går la över.

Så kom Anneli från hemsjukvården och gav Kjell en morfinspruta.

Efter ett tag så fick han ångest igen och fick en ny Oxascand. Sen hjälpte jag honom i säng. Han somnade gott.
Bertil kom strax därefter. Han hade handlat för oss så jag skulle slippa åka ut. Han är en underbar vän för oss båda och så mån om oss. Han har köpt en trådlös ringklocka till oss också. Kjell har ju så svag röst så jag hör inte när han ropar på mig. Nu har jag med mig ringenheten och han har ringklockan så han kan trycka på den så ringer det hos mig. Då vet jag att han vill något. Smart va....?

Vid ett-tiden kom Anneli från Palliativa Teamet i Uddevalla. Hon kom för att ge Kjell blod. En helt underbar människa är hon och så snäll och hjälpsam. Hon tyckte att Kjell hade blivit mycket sämre.
Hon satte första påsen med blod. Sen satt vi och snackade och fikade.

Här sätter Anneli första påsen blod...

och här har Kjell somnat .

Vid halv tre, tre tiden så kom Anneli från hemsjukvården tillbaka för att byta av Anneli...... (det blir många Anneli här.....hehe.....) Hon är också en underbar människa. Så hjärtegod och omtänksam. Helt underbar att snacka med. (Ja alla vi har träffat är så snälla och goda mot oss).

Vid halv fem var andra påsen blod klar.
Man får bara ge två påsar blod åt gången när det ges i hemmet. Det kan tillstöta problem, men är högst ovanligt att det händer.

Nu har dom varit här igen och gett Kjell morfinsprutan för natten.
På fredag kommer någon från Uddevalla Lasarett och sätter in en Midasolampump i bröstet på honom. Då får han medicin mot sin ångest kontinuerligt. Sen har dom ökat styrkan på morfinplåstret.
Det gör så ont i mig att se min älskade bli sämre och sämre. Och så smal han har blivit.
Ibland känns allt så overkligt.

Kjell försöker hålla modet uppe,

men är väldigt sliten och trött.

Ikväll sa Kjell till mig att han längtar till vår och sommar. Då ska vi åka till campingen och sitta ute och njuta. Ja vi planlade en massa inför sommaren. Det är så jättesvårt att veta att det inte kommer hända, men han måste få ha sina planer och sitt hopp. Tror nog han först och främst försöker överbevisa sig själv om att han kan göra detta, för innerst inne så vet han hur det kommer sluta. Usj, det gör så ont i mitt hjärta.

Ja detta var allt för denna gång.

Ha det gott alla.

Kram Lill.

3 kommentarer:

 1. Hei Lill!
  Synes det er fint at Kjell har så mye håp at han ønsker seg dit. Enn om det kunne ha blitt virkelighet.

  Det er trist å se hvordan det går, håper bare han slipper så mange plager og at dere fortsatt kan få ha den fine tiden dere har. Ta vare på den og ta vare på deg selv også Lill.

  Stor klem fra meg, som tenker på dere stadig. Håper dere får ei god natt, begge to.

  SvaraRadera
 2. Bara en liten rad för att visa att jag tänker på dig när du har det så svårt. Skickar stora kramar!

  SvaraRadera
 3. Finns här för dig gumman glöm aldrig det <3 <3 Älskar dig min vän

  SvaraRadera