torsdag 20 januari 2011

Kjell blir snabbt sämre.

Hej på er alla.
Ny dag, nya möjligheter. Har varit uppe några timmar nu och gjort lite av dagens "bestyr". :)))
Håller nog på att bli sjuk. Jag fryser hela tiden och har ont i huvudet. Vill inte bli sjuk nu. Det är inte bra för Kjell. Han är ju så känslig just nu.
Ja igår var en helt underbar dag. Solen sken och värmde riktigt gott trots att det var 10 minus. Hoppas det blir så idag med.

Härligt när solen lyser........

utanför vår parkering.

Kjell var väldigt dålig igår. Han har jätteont i hela ryggen och båda sidorna. Går dubbelvikt och bena ser ut som ett c, så mycket "lutar" han. Ja han har inte så lätt för att gå överhuvudtaget.
Sköterskan kom ut och tog HB på han. Det var lågt igen bara sen i fredags så det blir till att han behöver få blod. Denna gången ska han få det här hemma. Han orkar inte med alla resor till sjukhuset.
Han fick även en sjukhussäng igår så nu sover han jättegott. Nu kan han köra sängen upp och ned och vinkla den hur han vill. Ja han sover ju för det mesta nu för tiden. Bena har börjat bli svullna och vattenfyllda och han har blivit mycket sämre på bara ett par dagar. Det verkar gå fort nu. Han har fått ännu starkare morfin och sköterskan ska komma ut och ge honom morfinsprutor.
Igår började symötet igen efter juluppehållet, men jag kunde inte gå. Hade sett så fram emot att träffa kompisarna igen och bara få umgås och mysa med lite handarbete, men tyvärr så blev det inget för mig denna gången. Nu är det två veckor tills nästa. Hoppas jag kan gå då. Fast nu får man nog rekna med att det blir lite si som så för min del. Synd :((
Annie och jag åkte ned till Vänersborg och handlade lite. Hämtade Jennie också för hon behövde lite mat också. Vi var en sväng inom Daniel också. Stackar han har så ont i ryggen och nacken, men han jobbar ändå. Han är duktig och ger sig inte i första taget. Han blev ju "avslängd" av trucken på jobbet och flög bort efter golvet. Troligtvis skadade han någon ryggkota eller så. Två gånger har han varit hos läkare, men de gör inte mycket. Ät Voltaren säger de, men det hjälper inte. Nu har de i allafall skickat en remiss till Näl för röntgen. Hoppas han snart blir bra. Han har haft ont nu i 4-5 veckor eller så.

Tack till er som skickat recept. Hoppas det kommer fler. Vill gärna testa dom innan jag lägger ut dom så kan jag både ta foto och provsmaka.... :)))
Mina egna recept är huvudsakligen från Norge och Sverige, men jag testar gärna från andra länder också.

Här kommer ett recept till:

Pajdegslängder (3stk).

Pajdeg:
6dl vetemjöl
300g margarin
1dl iskallt vatten
1tsk ättiksprit

Finfördela margarinet i mjölet med fingertopparna. Tillsätt vätskan och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila några timmar i kylen.

Dela degen i tre och kavla ut till 10-12cm breda längder och lägg på plåt.

150g rökt skinka i strimlor
1 kvartsburk skivade champinjoner
1msk smör
vitpeppar, vitlökssalt
ca. 1½dl grädde
hackad persilja
grovriven ost

Fräs hastigt upp skinkstrimlorna, låt svalna och strö dom över den utkavlade degen.
Fräs champinjonerna i smöret, späd med grädden och låt koka ihop tills grädden nästan kokat in i svampen. Krydda med peppar och vitlök.
Strö persiljan på skinkan, bred svampen över, strö på riven ost.
Grädda i 225 grader.
**************************************

Ja detta var allt för idag.
Ha det gott alla.
Kram Lill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar