torsdag 7 oktober 2010

Ett tråkigt besked fick vi idag.

Hej på er alla.

Ja idag känns allt tungt och grått, fast vädret har varit helt underbart. Soligt och varmt.
Och titta hur underbar himlen var igår kväll. När man ser något så underbart så tror man liksom inte att det kan finnas så mycket elände.

Var på Näl hos Kjell idag och vi snackade med läkaren. De har fått svar på proverna de tog i hans lungor. CANCER. Den förbannade sjukdomen. De vet bara inte vilken typ av cancer det är. Lungcancer eller någon annan. De ska gå ned i lungorna igen med slang och kolla ytterligare. Och Kjell som sa att det var fruktansvärt att göra detta och att han aldrig skulle göra om det. Nu måste han göra det ändå. Sen ska de göra en biopsi genom att sticka en nål in från sidan och in i lungan och ta ett prov.
Läkaren på lungavdelningen sa att de skulle kontakta urologen på Uddevalla Lasarett och samråda med dom i och med att Kjell även har urinblåsecancer. Sen ska de bestämma vilken typ av behandling han kan få. Först blir det cellgifter, sen strålning, sen får vi se.

Det var fruktansvärt att se Kjell gråta. Ja, jag grät jag med. Hur mycket ska en människa behöva gå igenom? Han har då verkligen fått sin beskärda del.

Det gör så ont i mig så jag knappt klarar av det, men jag måste. Jag måste vara stark för Kjells skull. Får inte visa honom hur hårt det är. Måste försöka få honom på andra tankar, fast det går nog inte.

Nu får han komma hem på permission över helgen, sen kör de igång med proverna och skiktröntgen igen på måndag.
När Kjell inte hörde så frågade jag om de trodde han kom hem något mer, men de var tveksamma och ville liksom inte svara.
Ska hämta hem honom efter kl.13 i morgon.

Ha det gott alla. (Och du underbara Vibeke jag tänker på dig och håller tummarna för dig. Älskar dig.)

Kram Lill.2 kommentarer:

  1. Nej, vad jobbigt! Är det ingen ände på problemen? Skickar massa kramar!!

    SvaraRadera
  2. Hälsa Kjell!

    Trots att jag inte vet vem han är...eller du heller är för den delen... men ni har liksom fastnat i hjärtat...kära du... mitt hjärta är därhos er...

    Kati

    SvaraRadera