måndag 9 augusti 2010

Flera dagars händelser.

Hej på er alla.
Usj vad jag är trött på allt regnande. Det är som om himlen öppnar sig ibland. Visserligen är det bara vatten, men det känns inte så skönt att bli pissevåt. Nej några soldagar behövs nu.


Vi har beslutat oss för att sälja lägenheten och flytta ut på landet. Tror det blir bättre och lättare för Kjell. Han behöver komma sig ut lite ibland. Här går han aldrig ut. Han tycker inte om att sitta ute mitt bland alla. Så nu flyttar vi till Brunnshult. Annie och jag har börjat köra upp lite smått. Vi var och köpte en ny säng till Annie och körde upp den direkt så Annie har sovit över ett par nätter och målat om lite. Hon är jätteduktig och har grejat mycket där.
Nu gäller det bara att få någon till att hjälpa oss med den stora flytten...phu. Och framför allt måste vi få såld lägenheten. Har planerat att flytta den 20 eller 21 augusti.

Kjell fyllde ju 65år och vi firade honom med havskräftor och chokladtårta. Det var jättegott med kräftor. Åt nog en 10-12st. Det klarade jag fint. Värre var det med chokladkakan. Tog bara en pyttebit, men det blev för sött.
Så har min bror Roy och hans dotter Pernille åkt hem till Moss igen. Han hade med norsk kneip till mig och det var så gott. Har lite svårt för att klara äta bröd, men kneipen går bra.
Pernille är helt tokig i att bada och kan bada i timmar. Vi passade på att åka till Sanna i Brålanda så hon fick bada i poolen. Det tyckte hon om. Ville knappt sluta.

Pernille i Sannas pool.

Badnymfen.

Härligt tycker pernille.

Vill inte sluta bada.

Efter vi varit hos Sanna åkte vi till Håkantorp i Vara och hälsade på min bror Frank. Han skulle läggas in och opereras dagen efter så Roy ville träffa honom innan. Vibeke, Peter och lilla Angel var också där. De har kommit ned från Umeå för Vibeke ville vara hos sin pappa så mycket som möjligt. De skulle också se till Franks hund Mimmi.
Torsdag den 5aug åkte jag upp till Lidköpings Lasarett och var framme vid 11 tiden. Då var Frank och Vibeke redan där. Tyckte så synd i Frank. Han försökte visa att han inte var nervös eller orolig, men det var han. Att ta bort mjälten och byta blod är en stor operation. Denna förbannade cancern som härjar med så många.

Min älskade bror Frank.

Vibeke och Frank.

Så var det dags.

På väg till op. Vibeke och Frank.

Vibeke och jag följde med när de körde ned honom för op. Fast vi fick inte gå med helt in och sa hejdå vid dörren. Då var klockan tjugo i ett.
Det var jobbigt att vänta. Peter, Angel, Roy, Pernille och Jan kom under dagen. Vibeke var jätteorolig för sin pappa och bara väntade på att op skulle vara slut. Strax efter kl.17 fick vi reda på att Frank var på väg ned till Iva där vi väntade. Efter nästan en timma hämtade de Vibeke för läkaren och sköterskan ville snacka med henne. Hon kom gråtande ut igen och berättade att det hade blivit komplikationer så de hade fått söva ned Frank igen och operationsteamet och läkarna stod berädda att ingripa. Efter ytterligare 1-1½ timma så fick Vibeke gå in igen och vara med när de väckte Frank. Då gick det bra och hon var så glad när hon kom ut igen. Då hade hon snackat med sin älskade pappa. Fast riskerna var fortfarande inte över.
Vi åkte alla hem till Håkantorp och fikade. Kommer inte ens ihåg när jag åkte hem. Var så trött efter dagens jobbiga händelse.

Peter, Vibeke, Roy och Pernille på Iva.

Pernille matar Angel.
(Bilderna är lånade från Vibeke/Angels blogg).

Jag skulle hämtat Annie i Brunnshult på eftermiddagen, men ville inte lämna sjukhuset förrän jag visste hur det var med Frank. Ringde Bertil för att höra om han kunde låna en bil och hämta Annie. Hon hade ju Tekla och Lima med sig och Bertil vill inte ha hundarna i bilen.
Sen kom jag att tänka på Marika och smsade henne. Det var inga problem. Vilken underbar kompis hon är. Hon hämtade Annie och hundarna. Så skönt att kunna stanna på sjukhuset med de andra i lugn och ro. Tack Marika. Du är guld värd.

Dagen efter, fredag, pratade jag med Vibeke i telefon. Hon hade varit inne hos Frank. Han hade fått komma upp till rummet och mådde ganska bra. Men det var problem med att kroppen inte ville syresätta det nya blodet. Som tur är så har det ordnat sig nu.

Lördag skulle Roy, Pernille och jag åkt till Brålanda till Sanna så Pernille kunne bada igen, men vi var så trötta och vädret var inte så bra så det blev inget. På eftermiddagen blev det soligt och gott så då åkte vi till Botered så Pernille fick bada. Sanna började jobba kl.17 så vi kunde inte åka dit. Efter badet åkte vi till Håkantorp till Jan. Där grillade vi först. Sen städade Vibeke och jag hos Frank så det skulle vara fint tills han kommer hem. Var inte hemma förrän efter kl.3 på natten. Dödstrött.

Ja detta var allt för denna gången.

Ha det gott alla.

Kram Lill.


3 kommentarer:

 1. Skönt att allt går bra för dig! Tänk på att vi är fler som inte "känner dig" när du skriver, du slänger ur dig så många namn och man har ingen aning om de är vuxna eller barn, släktingar eller vänner... Lite svårt att hänga med :)

  SvaraRadera
 2. Gett dig en utmärkelse på min blogg.

  Ha det så bra du kan ha det!

  Kati

  SvaraRadera
 3. Du har en award att hämta inne hos mig!

  SvaraRadera