söndag 1 augusti 2010

A-bombers Old Style Weekend.Hej på er alla.

Det har inte funnits så mycket tid eller ork till att blogga dom sista dagarna, men här kommer ett inlägg om en träff i Backamo. Var där en sväng och kollade in alla fina bilar.


Varje år så hålls en stor träff på campingplatsen i Backamo, några mil utanför Uddevalla.
A-bombers Old Style Weekend.
Denna hålls i regel mellan slutet av juli och början på augusti.
Detta år, 2010, så var träffen 30-31 Juli.
Denna träff arrangeras av klubben A-bombers. Träffen liknar ingen annan träff. Det stora hela går ut på att skapa en verklighets trogen illusion av att man skickas tillbaka till åren runt 1956. Och detta gäller då allt ifrån kläder till alla fordon.

Redan uppe i insläppet, så börjar ”sorteringen” av dom bilar som skickas ner till området för utställning och sen vilka som får ställa sig på en parkering längre upp. För detta så behövs några skarpa ögon, som bestämmer om bilens modell är rätt och att den inte är allt för custom/stylad.


På området så finns det stora tillgångar till camping platser, men trotts detta stora område så tar dom snabbt slut. Och det kan bero på det stora antalet besökare varje år. (2009 var det 3000 besökare).

Musiken som bjuds på och spelningarna, är alltid av hög kvalité. Det är band som kommer från olika länder och det finns alltid något för varje smak av musik. Och sen har ju A-bombers träffen ett litet ess i rockärmen, eftersom en av medlemmarna i A-bombers är Kent Vikmo (Jack baymoore) själv. Han brukar bjuda på några fina spelstunder, vilket uppskattas.


Även säljare av kläder m.m kommer dit från olika länder. Återförsäljare av märken som Lucky Thirteen m.m i liknande stil. Det har även erbjudits tatueringar på plats, av tattuerare som satt upp sina stolar inne i en av lokalerna. Även hårfrisering m.m.
Man erbjuds lite av varje från olika länder.

Den andan som man lyckas skapa där är helt unik och rekommenderas att upplevas.
Men det är en god idé att vara i god tid, om man planerar övernattning. Det ska jag göra nästa år. Övernatta altså... :D

Detta var allt för denna gång.

Kram Lill.


1 kommentar:

 1. Hei igjen Lill.
  Nå prøver jeg igjen med en kommentar. Ser ut som det kan gå denne gangen. Jeg har hatt skikkelig hodebry med å så mobilnettet til å fungere her på hytta, bedre har det blitt men ikke alle sammen vil det legge igjen kommentarer til.
  Trist å se om brannen, for hund og beboer, vi får håpe den ikke pintes lenge.

  Koseligere var det å se alle bilene med stil og sjel og ikke minst at du er i aktivitet med dine gamle interesser igjen. Skriver ikke mer nå, om det klikker med innleggingen, da blir jeg en smule irritert. :)

  Håper at alt står bedre til med Kjell og deg, slik som det ser ut for. Hei så lenge, min gode venn (venner) fra Karl. Nå omsider på hytta igjen der rekreasjonen står i kø... :)

  SvaraRadera