söndag 3 januari 2010

Winter-wonder-land.


Hej på er alla.
Ja nu har vi då verkligen fått snö så det förslår. Nu vill jag inte gärna gå ut, inte om jag inte måste. Det är jättekallt. Brrrr.....

Jennie och Offe satte sig fast i Brunnshult när dom skulle åka och handla igår, fredag. Jag fick ringa bonden så han fick komma och hjälpa dom loss. Då åkte de raka vägen hit istället och sov över här i natt. Handlade gjorde dom idag. Vattnet hade frusit för dom också, ändå dom var hemma och använde det. På badet stog det lite och rann, men i köket var det stopp. Dom satte en fläkt under huset för att tina upp rören innan dom åkte, men det har inte tinat ännu på över ett dygn. Bara på badet. Ändå har fläkten stått där sen igår eftermiddag vid fyra-fem tiden och dom var hemma igen vid 20,30 idag, lördag. Det kan ju inte vara någon isolering runt rören fram till köket. Det blir nog ingen liten elräkning dom får.

Jennie passade på att tvätta lite kläder som hon hade här. Dom har inte tagit upp tvättmaskinen ännu, för det finns inget avlopp till tvättmaskinen så dom kan ändå inte tvätta där.
Bonden hade ju iallafall plogat idag så de kunde köra hem. Jag får åka upp till ham när den värsta snön har gett sig, och gottgöra honom. Det är ju inte gratis med diesel.
Jaa, Jennies boende hemifrån blir nog mycket dyrare än tänkt. Både för henne och för mig. Har redan lagt ned endel till snickaren och till materialer som elkabel över spisen fram till kyl och frys, kontakter, skruvar, spik, bräder under bänken, silikon mm Så fort jag orkar ta mig ut så ska jag iväg och kopiera nyckeln. Det går inte att bara ha en, utan tre måste det vara, sen ska jag köpa en rulle med p-tätningslister till alla fönster och dörrar för där drar det in nå't fruktanssvärt.
Typiskt att det skulle bli så mycket snö och kyla nu när dom flyttade in och inget är i ordning.

Vår utrplats..............

........ i snövit skrud.

Winter wonder land..

Tomten syns nästan inte och granen hänger ned.

Nu är dom äntligen här och plogar.

Från vårt sovrumsfönster.

Jaja det ordnar sig med tiden får man hoppas.

Ja idag gjorde jag middag till många. Daniel och hans kompis Magnus, Annie och hennes kompis Angelica, Jennie och Offe, Kjell och jag, och så lilla Zita förståss. Det var köttfärslimpa av älgfärs, potatis, ärtor och brun sås. Och svart vinbärsgele. Bertil skulle också kommit, men han orkade inte gå ut i snön. I morron ska vi alla till honom på kalkonmiddag.

Ja då har jag väl inte så mycket mera att skriva om, så detta var allt för idag.
Ha det gott alla.

Kram Lill.


2 kommentarer:

  1. Gomorron i stugan. Här har vi oså fått snö så det räcker och blir över. Fina bilder du har här. Håller mej nog oxå inomhus idag. Ha en bra dag.
    Kramen

    SvaraRadera
  2. härlig blogg du har. kramisar

    SvaraRadera