lördag 19 december 2009

Ja nu är det inte många dagar kvar till jul.
Hej på er alla. Hoppas ni har det bra och inte stressar ihjäl er nu i jultider. Ta det lungt. Jul blir det ju ändå. Fast jag vet hur det är.

Idag har jag kokat en liten julskinka som Daniel ville ha som "förjulsmat". Zita fick lite av skinkspat på sitt torrfoder. Det gillade hon ska ni tro.

Så har Bertil, Kjell, Jennie, Göran och jag varit i Brunnshult. Fy sjutton vad det blåste där.
Vi körde upp en byrå för Jennie. Sedan fixade Kjell med en el-kabel som behövde "spärras" och hängas upp. Bertil fixade spisen så den står rakt och Göran tog mått till en plåt som ska ligga framför kamin. Lite lamper och annat fick vi hjälpt till att få upp också. Jennie har målat så fint i rummen så. Hon e duktig min gumma.
Jennie o Göran med byrån. Bertil med mattorna.

Under helgen nu ska jag baka lite och göra marsipan. Marsipanen är underbart god. Ett gammalt recept jag fått av mamma. Det är tradition att vi gör den till jul.
Så finns det ju alltid endel att göra i "sista minuten". Jag älskar julen och tycker det är så roligt att pynta och fixa. Just den lilla stressen i sista minuten hör också till för mig. Det är endel av julstämningen. Jag sätter på lite god, norsk julmusik och tänder kongerökelse.
Jag älskar att vara ute och se alla fina julfönster och julprydnader andra har pyntat med. Det är så mysigt. Här har jag tagit foto på ett hus som ligger lite nedanför oss. Varje år pyntar de så fint. Det är inte lätt att få bra foton när det är mörkt, men det syns ju ändå, fast ännu finare är det när man ser det riktigt. Vilket jobb dom har varje år.

Riktig Julstämning.


Ja det var allt för denna gången.
Ha det gott alla.

Kram Lill.


2 kommentarer:

  1. Hei på deg..back in business..Jeg stresser ikke før jul, men det gjør kona..
    Jeg ønsker deg og din familie en god jul..Kanskje kommer tomten..hehe..

    SvaraRadera
  2. Koselig å se at det igjen er "liv" her på siden din. Her får en julestemning ved å stikke innom.

    Tenker på dine naboer og når julen er ferdig - ikke redd for å jobbe disse nei. Ha ei fin jul med dine Lill!

    SvaraRadera