lördag 12 februari 2011

Svåra dagar.

Hej på er alla.

Nu har vi några väldigt svåra dagar. Kjell är jättedålig och har en sådan ångest så han får panik.
Någon från hemvården eller hemsjukvården är här hela tiden. Även på natten.
Det känns lugnande att ha någon som kan detta hos sig. Halva natten och hela dagen idag har Kjell haft ångest och panik. Det har varit jättejobbigt att se honom så och se rädslan hos honom och höra honom säga att han är rädd.
De har varit flera gånger och gett honom morfin och midasolam, men det har varit svårt att få honom lugn.
Vid elva tiden idag kom det en tjej från sjukhuset och satte in en pump med midasolam, men den gav inte den effekten som den skulle så nu har de gett honom två extra doser och fördubblat den dos han får av pumpen.
Jag fick ge mitt godkännande till att han fick en pump. Troligtvis så vaknar han inte mer utan kommer ligga och sova tills det är över. Det var svårt att besluta detta, men vet att detta var det bästa och sista jag kunde göra för honom. Han ska inte behöva ligga och ha en sådan ångest.
I förmiddag sa Kjell "Hej älskling" och smilade till mig. Sen satt jag och höll honom i handen länge. Han pratar otydligt nu och svamlar en del. Tror att han sitter när han ligger, tror han är i duschen, hans händer rör sig okontrollerat och han rosslar och hostar. Han har inte varit uppe på nästan tre dagar. Vill inte äta heller, men jag fick i honom några matskedar med gröt i morse.
Lisbeth från hemvården har varit hos mig hela dagen och hon är så underbart god. Gjorde middag till mig också för de tycker att jag inte äter. Har ingen matlust längre, men middagen var jättegod.
Ja det var allt för denna gång.
Ha det gott alla.

Kram Lill.

2 kommentarer:

  1. Nu har jag inga ord... bara stilla bön om frid och tröst till er båda.

    Jag skall lägga fram er som förbön i kyrkan imorgon....

    Kati

    SvaraRadera
  2. Stackare, tänker på dig mycket. Skickar lite styrkekramar!! Det viktiga är väl att han inte får lida, att paniken och ångesten kan hållas borta? Så skönt att du har någon som du litar på i närheten hela tiden. KRAMAR

    SvaraRadera