söndag 12 september 2010

Äntligen har jag Internet igen efter flytten. Så har jag varit på fest och även i Ullared.

Hej på er alla.
Ja nu är det länge sedan jag gjort ett inlägg, men vi har flyttat och det innebar att vi har varit utan internet. Nu är det äntligen igång igen, fast mycket segare än det jag hade förut, men men ... så är det att bo i hus. Inte samma utbud här. Nu när jag går in på andras bloggar så står det: "Ed, Västra Götaland".

Ja som många vet så har vi flyttat till Brunnshult. Flytten har varit jobbig i o m att Kjell inte kan hjälpa till. Vet inte hur jag skulle klarat det utan mina underbara barn och Bertil. Ja gulliga Annie är den som ställt upp mest, fast det är ju inte så konstigt då hon flyttat med oss.
På tisdag nu så ska jag träffa en mäklare och sätta ut lägenheten till försäljning. Hoppas det går fort att sälja den.

Vi flyttade hit lördag den 21 augusti. Samma helg åkte vi alla på en dundrande förkylning. Den har ännu inte gått över helt. Kjell drabbades hårdast tack vare att han är så svag och sjuk från förr. Natten till torsdag den 26 blev han jättesjuk. Ambulansen kom hit halv fyra på morgonen. Kjell hade fått lunginnflamation och hade också för lite blod. I tre dagar gav de honom blod på sjukhuset och antibiotika i dropp för lunginflammationen. Tisdag eftermiddag fick jag hämta hem honom. Då låg hans HB på 90 och det normala skulle vara minst 134. Han fick börja en penicillinkur istället för antibiotikan och går fortfarande på den. Han är ganska sjuk hela tiden. De vet inte heller varför hans blod försvinner. Anemi sa de, men de visste inte var den kommer ifrån. Han har varit tvungen att få blod ofta nu.

Jag har nog tagit ut mig lite för mycket i det sista. Känner mig helt slut. Men det är det värd. Stortrivs här. Fast jag har fått trappa ned lite på tempot. Ja ni alla vet ju hur det är att flytta. Man vill ju komma i ordning med en gång. Trodde att det var helt ok för mig efter att det gått nästan 4 månader sedan min Gastric Bypass, men där tog jag fel. Jag böjde mig och det bara blixtrade till av smärta i magen. Det gjorde så ont att jag bara skrek.
Detta var onsdag eftermiddag. Sen på natten till torsdag blev ju Kjell så dålig. Han kunde inte gå och ramlade om på golvet. Dum som jag var så försökte jag lyfta upp honom och det gjorde så ont i magen igen så det svartnade för mig. Jag skrek av smärta och började gråta. Som tur var så vaknade Annie och kom ned och hjälpte oss. Två gånger fick hon lyfta upp Kjell.
Sedan dess har jag haft en molande värk i magen. Vågar inte lyfta längre utan det gör Annie. Tur jag har henne. Men nu går allt så sakta för mig. Är orolig för att det kan vara ett brock jag fått. Ingen stor grej egentligen, men man måste ju ändå sövas. Ja ja, jag får ta det lilla lugna och hoppas det går över.
Vi har haft några underbara dagar här med sol och värme. Idag har jag varit ute och klippt bort torra, döda grenar från träden. Det var så skönt att vara ute i friska luften. Lima var med mig hela tiden och hade jätteroligt med pinnarna jag klippte bort. Måste ta en del till på ett av äppelträden, men då måste jag såga. Det har så många döda grenar och de är tjocka och full av mossa.

Jag på väg till Mirres fest........

.... trött och "sliten"......

.... men med humöret på topp.... ha ha.

Ja så har jag varit på fest också. Lördag den 4 firade Mirre, (Else-Marie Hedlund) sin födelsedag på Trestad Lekland. Det var en helt underbar fest. God mat och trevliga människor. Skoj att träffa både gamla och nya vänner. En rockgrupp spelade till dans och de var jättebra. Jag riktigt njöt av att komma hemifrån lite och få tänka på annat. Men jag ska säga att jag hade träningsverk i fyra dagar efteråt. Festen började med en poängpromenad och gissa vart. "Lekland" säger ju bara sitt.
Jag har ju gått ned i vikt och tappat allt fett och muskler, så de får byggas upp igen.

Mirres födelsedags-fest.

Några av gästerna.

Och några fler.

Efter maten.

Micke och Tommy.

Heidi och Lotte.

Mirre och PG dansar.

Görbra musik. Vilken röst han har.

Mirre sjunger med...

.... "mera brännvin"....

En dans med brorsan.

Pepitas vilda dans....

... här lite lugnare.

Mirre fyllde år den 10, men firade den 4. Den 10, på födelsedagen, gifte hon sig med sin PG. Så ett stort GRATTIS till dom. De gifte sig i Trollhättan kl.16.


Nu i fredags var vi en tur på Ullared och handlade. Det var en fin tur och skönt att få tänka på lite annat. Det blev en del grejer, precis så vi fick plats i bilen. Jag hittade en del nya kläder och det var så roligt att kunna komma in i mindre storlekar. Det finns mycket finare kläder för "mindre" personer..... ha ha. Annie hittade också en del kläder, smycken, smink mm. Lite mat blev det också och "godis" till hundarna. Julklappar blev det inte så mycket av, men vi ska åka ned igen i början på oktober.

Lite av det vi handlade för rengöring mm.

Prydnader till trädgården.

Högtalare till Annies lap-top.

Några av de kläder jag köpte till mig själv.

Inte lätt att se, men det blev både kjolar, klänningar, tröjor, kofta, linnen, underkläder, nattkläder, leggins och mycket annat.

Ja nu blir det inte mer denna gången, men är snart tillbaka igen med ett nytt inlägg.

Ha det gott alla.

Kram Lill.

3 kommentarer:

 1. Long time.... no see!

  Kul att höra ifrån dig igen... och aj,aj,aj... gällande sjukdomar och krämpor.

  Hoppas du kommer att trivas i ert nya hem!

  Kati

  SvaraRadera
 2. Hallo Lill!
  Måtte innom å se til deg nå, det har vært så stille i det siste. Skjønner hvorfor nå. Har ikke fått med meg at dere har flyttet, men ta det med ro! Du skulle hatt kjeft som begynner med slike aktiviteter nå. :) Skikkelig kjeft! Du kan være glad for at jeg bor så langt unna, ellers skulle jeg ha kommet å ristet deg skikkelig opp. :) Helt vennskapelig, selvfølgelig og godt ment.

  Håper at du og Kjell kommer dere snart igjen, så dere kan få kost dere med deres nye boplass.

  Denne helga har vært travel, ja de fjorten dagene etter at jeg kom fra hytta faktisk. Nå begynner jeg å lengte oppover igjen. I dag har Marius, vårt yngste barnebarn vært hos meg sammen med sin far. I mange timer og full fart på den lille sjarmøren på to og et halvt år. Vi er heldige som får treffe våre så ofte som vi får. Men selvfølgelig kjennes det til tider at en er kommet litt over konfirmasjonsalderen. Det innrømmer jeg. :)

  Toril jobber i helga og har kveldsvakt i dag. Hun jobber med autister, som du vel vet. Nå har jeg en stille stund for meg selv og blogger jeg følger. Koselig og avslappende det. I morgen tidlig skal jeg kjøre Marius i barnehagen sammen med pappaen hans, da blir det å stå tidlig opp. Det er fem mil å kjøre dit.

  Lykke til i det nye hjemmet deres og en flott høst!

  SvaraRadera
 3. Hei Lill, ja no er det lenge siden . Har tenkt på deg da , uff ja det er noen som må streve mere enn andre . Håper det går bra med dere ? Sååååå fin du er på bildene her , ja du har vært flink jente . Går og venter på og få komme i gang jeg også . Ha en fortreffelig dag , stor klem fra meg : )

  SvaraRadera